Feyenoord bereikt geen akkoord, Slot blij: 'Heb hem niet hoeven smeken'

Feyenoord bereikt geen akkoord, Slot blij: 'Heb hem niet hoeven smeken'

8 februari - 13:26
32

Feyenoord-trainer Arne Slot is blij dat hij in de tweede seizoenshelft nog gewoon over Mats Wieffer kan beschikken. De 24-jarige middenvelder bevestigde na de bekerclash tegen AZ dat Atlético Madrid zich voor hem had gemeld.

Wieffer vertelde voor de camera dat hij best met de Spaanse topclub had willen praten, maar Los Rojiblancos kwamen er niet uit met Feyenoord. "Het is nooit tot een punt gekomen dat ik Mats moest smeken om te blijven", reageert ook Slot op de persconferentie. "Omdat de clubs er niet uitkwamen. En daar ben ik blij mee, want Wieffer was vandaag tegen AZ weer serieus goed."

Voor Wieffer was het geen optie om zijn kont tegen de krib te gooien, tot opluchting van Slot. "Af en toe vraag ik om een speler. Maar ik zeg nooit dat een speler niet weg mag", stelt de oefenmeester. "Als het goed is voor de club om een speler te verkopen, dan is dat zo. Zeker bij een club die het geld hard nodig heeft. Maar het hoeft ook voor Wieffer niet slecht te zijn dat hij bij Feyenoord blijft."

Daarmee doelt Slot op het EK in Duitsland van komende zomer. "Het is voor zijn plek in de Oranje-selectie niet verkeerd om nog een half jaar bij Feyenoord te spelen. Althans, dat is een aanname van mijn kant. Hij speelt hier vast in een hartstikke leuk elftal." Wieffer speelde tot dusver zeven interlands voor het Nederlands elftal.