Buitenspel: Broederliefde benaderde Hato voor interlandswitch

Buitenspel: Broederliefde benaderde Hato voor interlandswitch

14 februari - 21:58
29

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Kaapverdië zette Broederliefde in voor Hato
Kaapverdië was deze winter één van de grote verrassingen op de Afrika Cup. Met Deroy Duarte (Fortuna Sittard), broer Laros Duarte (FC Groningen), Garry Rodrigues (oud-speler van o.a. FC Dordrecht) en Jamiro Monteiro (ex-Heracles Almelo en SC Cambuur) was er een duidelijk Nederlands tintje. Het land deed eerder zelfs pogingen om ook Jorrel Hato te overtuigen. Daarvoor werden Broederliefde-leden Emms en Jerr ingeschakeld, vertellen zij in de CONVO Talkshow.

De zeventienjarige verdediger van Ajax heeft een Kaapverdische moeder, waardoor hij mocht uitkomen voor Kaapverdië. Het Afrikaanse land schakelde de hulp in van Emms en Jerr, die een oriënterend gesprek met Hato voerden. Het grote talent gaf aan het met zijn ouders te bespreken, maar van een interlandswitch kwam het niet. In november werd Hato voor het eerst opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman en debuteerde hij voor Oranje in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar.

Zodoende schitterde Hato deze winter niet op de Afrika Cup, maar hoopt hij in de zomer met het Nederlands elftal naar het EK te gaan.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)