Prachtige goal Simons goud waard voor Leipzig, Noslin schittert tegen Juve

17 februari - 20:29 Laatste update: 20:32
2

Xavi Simons en Tijjani Noslin hebben zaterdagavond een hoofdrol vertolkt. Eerstgenoemde was met een goal medeverantwoordelijk voor een overwinning van RB Leipzig, terwijl de van Fortuna Sittard overgekomen Noslin tot scoren kwam tegen Juventus.

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach 2-0
Nadat Leipzig midweeks op zure wijze ten onder ging tegen Real Madrid in de Champions League, aasden Die Roten Bullen tegen Gladbach op revanche. Al na veertien minuten stond het 1-0, door niemand minder dan Simons: de Nederlander nam een bal door de lucht van Yussuf Poulsen met zijn knie mee, waarna hij in één keer op fraaie wijze raak schoot.

In het restant van de wedstrijd bleef Leipzig redelijk dominant, maar Gladbach kreeg ook goede kansen. Uiteindelijk was voormalig Vitesse-spits Loïs Openda degene die de marge verdubbelde voor Leipzig. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 2-0. Daardoor profiteert Leipzig - dat vijfde staat - optimaal van het puntenverlies dat PSV-opponent Borussia Dortmund leed. Het gat met de nummer vier van de Bundesliga is nu nog maar één punt.

Hellas Verona - Juventus 2-2
In eigen huis wist Hellas Juventus knap op een gelijkspel te houden. Daar had Noslin een groot aandeel in: de aanvaller, die in de eerste seizoenshelft nog actief was bij Fortuna, prikte de bal na 51 minuten spelen knap door de benen van Wojciech Szczęsny. Dat was toen de 2-1 voor Hellas, maar niet veel later bepaalde Adrien Rabiot de eindstand op 2-2. Juve dreigt daardoor de tweede plek kwijt te raken, terwijl Hellas Verona alleen op doelsaldo in de degradatiezone staat.