Drie debutanten in voorselectie Jong Oranje, drietal Ajax en zes AZ-spelers

Drie debutanten in voorselectie Jong Oranje, drietal Ajax en zes AZ-spelers

1 maart - 15:20
39

Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje, heeft 31 spelers opgenomen in de voorselectie voor de komende interlandperiode. AZ-spelers Wouter Goes en Lequincio Zeefuik debuteren in de voorselectie.

Datzelfde geldt voor Ibrahim Cissoko, aanvaller van Toulouse. Onlangs vertelde Menno Groenveld, de zaakwaarnemer van Cissoko, in #DoneDeal - de podcast van VoetbalPrimeur - uitgebreid over de ontwikkeling de buitenspeler. Het Ajax-trio Devyne Rensch, Jorrel Hato en Kenneth Taylor zit ook in de 31-koppige voorselectie. Het drietal heeft al A-interlands op zijn naam.

Ian Maatsen valt ook buiten de boot in de voorselectie van Ronald Koeman en mag zich ook melden bij Jong Oranje. AZ is met zes spelers hofleverancier. Naast Goes en Zeefuik behoren ook Myron van Brederode, Ruben van BommelRome-Jayden Owusu-Oduro en Ernest Poku tot de voorselectie.

Op 25 maart neemt Jong Oranje het in het kader van de EK-kwalificatie op tegen Jong Moldavië. Vier dagen eerder, op 21 maart, speelt de ploeg van Reiziger in het Goffertstadion in Nijmegen een oefenduel met de leeftijdsgenoten van Noorwegen.