Driessen doet onthulling: 'Hij zit op de tribune bij Aston Villa - Ajax'

Driessen doet onthulling: 'Hij zit op de tribune bij Aston Villa - Ajax'

14 maart - 15:04
70

Valentijn Driessen heeft laten weten dat aanstaand algemeen directeur Alex Kroes op de tribune zal zitten bij de uitwedstrijd van Ajax tegen Aston Villa. De bestuurder staat voor een grote opdracht om de Amsterdamse club weer omhoog te helpen.

"De nieuwe algemeen directeur Alex Kroes zit op de tribune bij Aston Villa-Ajax om te kijken of hij vanaf morgen (vrijdag 15 maart, red.) directeur is van een kwartfinalist van de Conference League of dat hij het zonder Europees voetbal moet doen in zijn eerste maanden bij Ajax", vertelt Driessen aan De Telegraaf. Ajax draait een dramatisch seizoen en Kroes moet een belangrijke rol vervullen bij de wederopbouw. "Het belangrijkste is dat hij een nieuwe selectie neer gaat zetten met een nieuwe trainer."

Donderdagavond neemt Ajax het in Birmingham op tegen Aston Villa. Er staat een lastige opdracht te wachten voor de Amsterdammers na een 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd. "Je moet een tactiek verzinnen die de zwakheden van Ajax maskeren", blikt Driessen vooruit. Het is volgens hem 'doodzonde' dat Steven Berghuis ontbreekt met een blessure. "In Noorwegen bleven ze overeind door een muur te bouwen. Misschien is dat ook de enige optie tegen Villa en dan hopen op een counter."

Driessen denkt dat Brian Brobbey Ajax bij de hand moet nemen op Villa Park. De spits maakt dit seizoen als een van de weinige indruk bij de Amsterdammers. "Hij is de enige die kan scoren en die op dit niveau thuishoort. De rest niet of nauwelijks", vertelt de analist. "Dit Ajax heeft de kwaliteiten er niet voor om Aston Villa onder druk te gaan zetten. Het is eigenlijk op hoop van zegen."