Van Hooijdonk ziet Oranje-speler zakken voor 'examen': 'Het ging te snel voor hem'

Van Hooijdonk ziet Oranje-speler zakken voor 'examen': 'Het ging te snel voor hem'

23 maart - 06:59 Laatste update: 12:34
17

Georginio Wijnaldum is gezakt voor zijn Oranje-rentree, stelt een kritische Pierre van Hooijdonk. De middenvelder scoorde wel, maar maakte geen grootste indruk op de analist van de NOS. 

Wijnaldum maakte twintig minuten voor het einde zijn 28ste doelpunt in zijn 91e interland voor het Nederlands elftal. Dat deed hij na een jaar van afwezigheid, mede omdat hij een transfer naar het Saudische Al Ettifaq maakte. "Dit is zijn kwaliteit, in de zestien komen", aldus Van der Vaart, die nog positief begon. "Voor de rest was het een moeizame wedstrijd, maar dit gaf Koeman een goed gevoel. Een scorende middenvelder is natuurlijk altijd lekker."

De kritiek van Van Hooijdonk was minder mals. Hij vindt dat de oud-speler van Liverpool er erg hard aan moet trekken. "Ik vond het voor de rest erg pover en kreeg het idee dat het te snel ging voor hem", concludeert de oud-spits. "Dat kan te maken hebben met het tempo van de competitie in Saudi-Arabië, wat niet van dit niveau zal zijn. Ik vond hem vrij onzichtbaar, dit was toch een examen dat hij af moest leggen. Zal hij denken geslaagd te zijn?", vraagt hij zich hardop af. "Zo'n goal verbloemt een hoop, maar ik miste ook de spritzigkeit, het positief agressieve."