Vermoedelijke opstelling Ajax: rentree Brobbey opsteker voor clash met Twente

Vermoedelijke opstelling Ajax: rentree Brobbey opsteker voor clash met Twente

14 april - 07:30 Laatste update: 07:30
72

Ajax kan zich nauwelijks nog een misstap veroorloven wil het de play-offs om Europees voetbal ontlopen, maar staat zondag voor een flinke uitdaging. Nummer drie FC Twente komt op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax.

Ajax kreeg vorige week met 6-0 klop van Feyenoord, waardoor de aangeslagen ploeg van John van 't Schip naar de zesde plaats in de Eredivisie zakte. De terugkeer van steunpilaar Brian Brobbey is wel een flinke opsteker. Daartegenover staat dat routiniers Jordan Henderson en Steven Berghuis en doelman Diant Ramaj nog altijd afwezig zijn. Mede daardoor lijkt Van 't Schip - ondanks de zeperd in De Klassieker - niet al te veel te veranderen.

De defensie bestaat vermoedelijk uit doelman Gerónimo Rulli, Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. Josip Sutalo neemt opnieuw op de bank plaats. Anton Gaaei en Kenneth Tayloer zijn de wingbacks. De laatste weken kregen Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic de voorkeur centraal op het middenveld, maar met Branco van den Boomen en Silvano Vos heeft Van 't Schip nog wel wat andere opties.

In de voorhoede zijn Kristian Hlynsson en Steven Bergwijn doorgaans onomstreden. Zij zullen in de rug van de teruggekeerde Brobbey spelen.

Ajax en FC Twente kruisen zondag vanaf 16.45 uur de degens.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Rulli; Gaaei, Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Mannsverk, Tahirovic; Hlynsson, Bergwijn; Brobbey