Kritiek en steun voor Ten Hag door misplaatste 'Ferguson-tactiek': 'Enorm risico'

Kritiek en steun voor Ten Hag door misplaatste 'Ferguson-tactiek': 'Enorm risico'

4 mei - 09:48
8

Troy Deeney heeft veel respect voor Erik ten Hag. De Nederlandse oefenmeester staat flink onder druk bij Manchester United en laat zich de laatste tijd verleiden tot felle uitspraken tegenover de Engelse media. Deeney neemt het op voor de Tukker, maar ziet hem volgend seizoen niet meer in de dug-out van Old Trafford zitten. De oud-spits denkt dat de manager het stiekem eens zou zijn met zijn ontslag. 

Ten Hag was na de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City woedend over de manier waarop United in de pers werd behandeld. De manager noemde het 'beschamend' hoe er over zijn elftal gesproken en geschreven werd. Verschillende media zijn niet meer welkom op de persconferenties van de Nederlander. "Er is een deel van mij dat echt respecteert wat hij nu doet in zijn persconferenties met de media, hij vecht terug", reageert Deeney tegenover The Sun. "Als een gladiator, zwaait hij met zijn zwaard en schiet hij wat pijlen om zijn spelers te beschermen als een vader."

"Maar door dat te doen, verliest hij de controle", benoemt de oud-spits de keerzijde van de medaille. "Hij heeft kranten verschillende keren verbannen. Hoe is dat een goede zaak? Vertel me één voordeel dat daaruit voortkomt? Het heeft geen zin. Ik herinner me dat Sir Alex Ferguson die tactiek ook gebruikte, maar hij had veel gewonnen en was een krachtig figuur, niet iemand die pas net naar de Premier League was gekomen. Ik ken een paar United-fans die nu gewoon geen woord geloven van wat hij zegt. Er zijn momenten waarop deze truc werkt, het kan een kleedkamer overtuigen en laten denken dat hun baas voor ze vecht, maar je neemt een enorm risico."

Ten Hag kan volgens Deeney maar op één manier de controle terugkrijgen. "Speel goed en win wedstrijden", benadrukt hij. "Er zal altijd een splitsing zijn van spelers die het eens en oneens zijn met wat je doet. Ik denk dat er op dit moment een 70/30-splitsing is in die kleedkamer. Zelfs als dat in jouw voordeel is, is dat nog steeds een groot deel van het team dat gelooft dat je geen idee hebt."

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!