Gullit vindt Van Breukelen niet te vertrouwen: Jij kan me van alles vertellen

Gullit vindt Van Breukelen niet te vertrouwen: "Jij kan me van alles vertellen"

04-09-2016 22:20
35

De breuk tussen Ruud Gullit en Hans van Breukelen lijkt niet meer te kunnen worden gelijmd. De beoogde assistent-bondscoach heeft geen greintje vertrouwen meer in de technisch directeur van de KNVB.

Gullit sprak onlangs met Van Breukelen over een rol als rechterhand van bondscoach Danny Blind, maar de onderhandelingen werden abrupt afgebroken. De belangrijkste reden: de td van de KNVB heeft volgens Gullit expres achtergehouden dat Marco van Basten zou vertrekken bij het Nederlands elftal.

Gullit zette deze week de deur naar Oranje weer op een kier, maar heel waarschijnlijk lijkt een samenwerking niet. "Ik denk niet dat ik Hans kan vertrouwen. Dat kan ik niet, niet na wat er gebeurd is", aldus de oud-international bij Rondo op Ziggo Sport. "Jij kan me wel van alles vertellen, denk ik nu."

"Er zou natuurlijk wel iemand anders naar me toe kunnen komen", vervolgt Gullit, die echter met Van Breukelen zou moeten onderhandelen voor een baan. De oud-doelman is immers de baas in Zeist. "Ik denk niet dat ik met hem ga onderhandelen, want ik kan hem niet vertrouwen. Dat doet me pijn. Evaluatiegesprekken zouden ook heel lastig worden, ja."