Roda contacteert ex-suikeroom na financiële impuls: 'Nee ik heb niet doorgevraagd'

Roda contacteert ex-suikeroom na financiële impuls: 'Nee ik heb niet doorgevraagd'

24-01-2017 19:47
1

Nol Hendriks was jarenlang de suikeroom van Roda JC. Nu er andere mannen opstaan om de club te helpen, reageert hij enthousiast. Dinsdag werd bekend dat Aleksei Korotaev de club financieel gaat steunen.

"Ik ben gebeld door de club", zegt voormalig bestuurslid Hendriks tegen Voetbal International. "Ze hebben me voordat het nieuws naar buiten kwam bijgepraat. Niet veel later zouden ze het personeel inlichten. Nee, ik heb niet doorgevraagd. Maar mijn eerste gevoel zegt dat dit er heel goed uitziet voor Roda JC. Hij heeft een bank in Dubai."

Jarenlang was het Hendriks die de club financieel steunde. Nu gaat Korotaev helpen om de club boven water te houden. Hij zorgt dat er deze winter nog aankopen kunnen worden gedaan. "Ik heb begrepen dat het geld al binnen is en dat het ook direct geïnvesteerd kan worden. Ik ben heel blij dat ze iets hebben gevonden. Bovendien is het goed dat het niet om een meerderheidsbelang gaat. Was dat wel het geval, dan zie je sponsoren meteen weglopen. Nu kunnen ze samen aan Roda bouwen."

Hendriks is niet meer betrokken bij Roda. Hij volgt het vanaf de zijlijn. "Ik heb afstand genomen van de club. Vorig jaar heb ik voor het laatst geïnvesteerd. Destijds heb ik de club gesponsord. Ik ga niet meer naar uitwedstrijden. Toch blijft het moeilijk: Roda is toch een soort derde kind."