Update: Duurste Nederlandse linksback stap dichterbij transfer: Wilde hem graag

Update: Duurste Nederlandse linksback stap dichterbij transfer: "Wilde hem graag"

28-01-2017 10:23
16

Patrick van Aanholt gaat zijn gewenste transfer krijgen. De Nederlandse linksback stapt per direct over naar Crystal Palace. De clubs hebben een akkoord bereikt. 

De geruchten over een transfer naar Palace gingen al een tijd rond, maar de speler heeft zelf het laatste zetje gegeven, zo onthult Sunderland-directeur Martin Bain op de clubsite. "Als een speler openlijk zegt niet meer voor onze club te willen uitkomen, is het duidelijk dat we een besluit te nemen hebben", aldus Bain.

Wedden

Meer odds

"In dit geval hebben we gedaan waarvan wij denken dat het 't beste is voor Sunderland. Dat belang staat bij ons altijd voorop", aldus Bain. Sunderland bevestigt in een verklaring dat er een bod op Van Aanholt is geaccepteerd. Volgens Sky betaalt Crystal Palace 16,5 miljoen euro aan The Black Cats voor Van Aanholt, die nu naar Londen afreist om de medische keuring te ondergaan.

Bij Palace wordt Van Aanholt herenigd met Sam Allardyce. De twee werkten eerder al samen bij Sunderland.

Update 28-1 10.23: Patrick van Aanholt heeft vrijdag de medische keuring bij Crystal Palace doorstaan. Er wordt snel een akkoord verwacht. "Sam Allardyce wil Patrick heel graag hebben", zegt zaakwaarnemer Mohammed Sinouh in het Algemeen Dagblad. "We rekenen erop dat er een officieel akkoord komt." Van Aanholt gaat Crystal Palace zo'n 16,5 miljoen euro kosten. Daarmee zou hij de duurste Nederlandse linksback worden. Royston Drenthe maakte in 2007 voor 14 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Real Madrid.