Newcastle houdt transfervrije Nederlander in onzekerheid: Dan gaan we praten

Newcastle houdt transfervrije Nederlander in onzekerheid: "Dan gaan we praten"

06-05-2017 21:37
2

De sportieve toekomst van Vurnon Anita is onzeker. Het contract van de Nederlandse allrounder van Newcastle United loopt over een paar maanden af en manager Rafa Benitez kan - of wil - voorlopig geen duidelijkheid verschaffen. 

De 28-jarige Anita speelde dit seizoen 31 officiële duels voor Newcastle, dat afgelopen maand promotie naar de Premier League afdwong. Nu is het de vraag of de oud-speler van Ajax erbij is als The Magpies weer aanwezig zijn op het hoogste niveau van Engeland. 

Benitez laat aan The Newcastle Chronicle weten dat er nog geen beslissing is genomen over Anita, die sinds 2012 actief is op St. James' Park. "Ik heb afgelopen week tegen hem gezegd: denk nu even niet na over je toekomst, we moeten nog een paar wedstrijden spelen."

"Binnenkort zit ik om de tafel met de eigenaar, dan gaan we praten over onze plannen voor komend seizoen", vervolgt de Spanjaard. "Daarna wordt er pas meer bekend." Tim Krul, een andere Nederlander die onder contract staat bij Newcastle, lijkt sowieso afscheid te gaan nemen.