'Ajax wil op drie posities versterkingen; plan na Klaassen-vertrek ligt klaar'

'Ajax wil op drie posities versterkingen; plan na Klaassen-vertrek ligt klaar'

12-06-2017 07:14
73

Ajax heeft het vizier gericht op het aantrekken van een tweede keeper, een linksback en een of meerdere buitenspelers, meldt De Telegraaf. Op het middenveld heeft het halen van een versterking geen prioriteit. Dat ondanks het naderende vertrek van Davy Klaassen.

Het geld dat Ajax ontvangt voor de waarschijnlijk naar de Premier League vertrekkende Klaassen, wordt door directeur spelersbeleid Marc Overmars eerder aangewend om op eerdergenoemde posities versterkingen te halen. Donny van de Beek wordt bij Ajax gezien als de vervanger van Klaassen, waardoor er geen geld neer hoeft te worden gelegd voor een vervanger voor de aanvoerder van de Amsterdammers. Een middenveld met Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Van de Beek is volgens De Telegraaf goed mogelijk.

Ajax is wel van plan om een rechtsback aan te trekken, indien Kenny Tete of Joël Veltman deze zomer naar een andere club verkast. Veltman hintte onlangs naar een vertrek bij Ajax, terwijl het nog niet duidelijk is hoe de toekomst van Tete eruit ziet.

Mochten clubs aankloppen voor Kasper Dolberg, Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Davinson Sánchez, dan weet Ajax dat het sterk in de onderhandelingen staat. De club heeft namelijk flinke prijskaartjes gehangen om de nek van de vier Ajacieden.