Op de basisschool ben ik een keer blijven zitten, maar dit zou veel erger zijn

"Op de basisschool ben ik een keer blijven zitten, maar dit zou veel erger zijn"

30-07-2017 19:02
9

Het is nog niet bekend wie in de seizoensopener tegen Vitesse het doel van NAC Breda verdedigt. Andries Noppert hoopt dat hij de voorkeur krijgt boven zomeraanwinst Nigel Bertrams.

Noppert, die zaterdag keepte in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Excelsior (1-0), denkt dat het een dubbeltje op z'n kant wordt. "Natuurlijk voel ik een bepaalde spanning", vertelt hij aan BN DeStem. "Het zou voor Nigel en mij niet goed zijn als dat er niet zou zijn, omdat je als topsporter het uiterste uit jezelf moet halen."

De situatie doet Noppert denken aan vroeger. "Op de basisschool ben ik een keer blijven zitten, maar dit zou veel erger zijn, omdat dit een doel is waar ik al naar toe werk sinds ik drie jaar geleden bij NAC ben gekomen."

Uit het oefenduel met Excelsior put de 23-jarige doelman vertrouwen. "Ik heb een paar ballen kunnen pakken en door de lucht zag het er ook goed uit volgens mij. Ik ben benieuwd waar dit gaat aan eindigen. De keuze is aan de trainer (Stijn Vreven, red.) en aan Jelle (keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, red.) om te beslissen wat ze gaan doen. Ik wacht het af."