Bij FC Groningen kun je na de winter geen bal normaal naar elkaar over spelen

"Bij FC Groningen kun je na de winter geen bal normaal naar elkaar over spelen"

20-08-2017 16:46
27

Half Nederland komt momenteel in opstand tegen kunstgras, maar de spelers van Excelsior halen hun schouders op over die discussie. Aanvoerder Ryan Koolwijk maakt zich allang niet meer druk over het kunstgras op Woudestein, zegt hij tegen Metro. 

"Ik vind het een beetje makkelijk om het altijd maar weer over dat veld te hebben. Feyenoord is de kampioen van Nederland, dan moet je toch gewoon lekker gaan voetballen? Iedereen discussieert er maar op los, het zal mij een zorg zijn."

Onder meer Arjen Robben deed zijn beklag over de ontwikkelingen in de Eredivisie. "Dan blijft hij toch lekker in Duitsland voetballen?", knipoogt Koolwijk. "In het geval van Robben snap ik het misschien wel wat hij zegt, want hij heeft veel last van blessures gehad. Maar dan moet de FIFA of KNVB maar zeggen dat elke club op natuurgras moet spelen. Dan doen we dat toch lekker?"

Aan échte velden kleven ook nadelen, zegt de middenvelder. "Ik begrijp dat jongens uit de grootste competities van Europa tegen kunstgras zijn. Maar toen we bij Excelsior nog gewoon gras hadden, speelden we na de winterstop in een zandbak. En bij FC Groningen kun je na de winter ook geen bal meer normaal naar elkaar over spelen, omdat het veld er echt niet meer uitziet."

Lees ook: Van Bommel pakt Eredivisie-probleem 'bij de kop': "Het is de hoogste tijd"