'Streppel heeft me op de man af gevraagd of ik nog wilde spelen, of ik nog durfde'

'Streppel heeft me op de man af gevraagd of ik nog wilde spelen, of ik nog durfde'

23-08-2017 20:46
8

Wout Faes had het tijdens de tweede competitiehelft van het afgelopen seizoen lastig bij sc Heerenveen. De jonge Belgische verdediger, dit seizoen op huurbasis actief voor Excelsior, ging in Friesland regelmatig in de fout. Het was geen makkelijke periode, vertelt hij aan Voetbal International. 

"Het was gewoon niet zo goed bij Heerenveen, dat weet ik zelf ook wel. We stonden vierde toen ik in de ploeg kwam en wonnen daarna niet meer. Dat vreet aan je. Na wedstrijden tegen Willem II en Ajax was ik plotseling een hot item", aldus Faes. 

"Ik was net negentien en heel Nederland had het ineens over me. Trainer Jurgen Streppel heeft me ook op de man af gevraagd of ik nog wilde spelen, of ik nog durfde. Mijn antwoord was duidelijk: graag!"

"Ik had wel bepaalde revanchegevoelens. In korte tijd ben ik veel gewend geraakt als jonge speler. Ik werd als talent van Anderlecht altijd de hemel in geprezen. Nu zag ik de andere kant. Ik heb er mentaal een voorsprong door gekregen op veel van mijn leeftijdgenoten", denkt de verdediger. "Binnen vier jaar heb ik van dat halve seizoen in Heerenveen veel profijt, daar ben ik van overtuigd."