Van den Brom niet blij met Higler: Vond hem niet goed en warrig

Van den Brom niet blij met Higler: "Vond hem niet goed en warrig"

11-03-2018 19:58
37

Als het aan John van den Brom ligt, treft AZ tijdens de bekerfinale tegen Feyenoord een andere scheidsrechter dan Dennis Higler. De trainer van de Alkmaarders zag zijn ploeg zondag verliezen in De Kuip (2-1) en zegt tegenover de NOS dat hij zich stoorde aan de rol die de arbitrage hierin speelde. 

"Niet goed, warrig", zegt Van den Brom over het optreden van Higler, die AZ in de eerste helft geen penalty gaf bij een handsbal van Jan-Arie van der Heijden. "Op het moment dat een scheidsrechter te veel nadruk in een wedstrijd heeft, denk ik niet dat hij een perfecte wedstrijd heeft gefloten. Hij onthoudt ons een strafschop, vind ik. Wat mij betreft geen discussie."

"In de tweede helft is er een terugspeelbal op Jones die hij met de hand meeslaat, fluit-ie ook niet. Dat zorgt voor onrust. Op de tribune, op het veld, bij ons. Dat is niet nodig, want je hebt twee ploegen die ervoor willen spelen", zegt Van den Brom, die vond dat Higler te snel naar zijn borstzak greep. "Hij heeft ik-weet-niet-hoeveel gele kaarten gegeven. Dit was geen schoppartij. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar wel met respect voor elkaar."