Update: Bosz niet voor mogelijk dienstverband, maar college in Heerenveen

Update: Bosz niet voor mogelijk dienstverband, maar college in Heerenveen

04-05-2018 16:27
33

Opvallend nieuws uit Friesland: Peter Bosz was vrijdag aanwezig bij een besloten training van sc Heerenveen. De voormalig trainer van Ajax en Borussia Dortmund verkeerde in het gezelschap van technisch manager Gerry Hamstra.

Dat melden de Leeuwarder Courant en Voetbal International. Net als Bosz heeft Hamstra overigens een verleden bij Vitesse. Of er gesproken is over een mogelijke samenwerking, is niet bekend. De oefenmeester werd in december al na een half jaar aan de kant gezet door Borussia Dortmund. Vorig seizoen leidde hij Ajax nog naar de finale van de Europa League.

Heerenveen maakte eerder bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van trainer Jurgen Streppel. De naam van Bosz viel - net als die van onder meer Frank de Boer - al even in het Abe Lenstra Stadion, maar hij leek in te zetten op een grotere club. Maurice Steijn zou wel een belangrijke kandidaat zijn. Hij stak zijn interesse eerder op de dag niet onder stoelen of banken.

Update 16.27: Peter Bosz was vrijdag aanwezig bij de training van sc Heerenveen, maar niet voor een mogelijk dienstverband in Friesland. Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen, laat aan de Leeuwarder Courant weten dat de oud-trainer van Ajax en Borussia Dortmund een gastcollege voor jeugdtrainers verzorgde. Op de vraag van Voetbal International of Bosz dus niet de nieuwe trainer van Heerenveen wordt, antwoordt Hamstra: "Daar doe ik geen uitlating over."