De Jong begrijpt pijnlijke Van Bommel-actie: Het was nodig ook

De Jong begrijpt pijnlijke Van Bommel-actie: "Het was nodig ook"

22-12-2018 21:56
79

Luuk de Jong begrijpt dat Mark van Bommel er al na een half uur voor koos om Gastón Pereiro naar de kant te halen tegen AZ. Dat de PSV-trainer Michal Sadilek in de ploeg bracht was volgens de captain een goede zet.

"De trainer maakt een keuze. Het was nodig ook, want we hadden meer strijd nodig. Dat ontbrak een beetje", zegt De Jong tegen FOX Sports. "Sadilek is een jongen die dat altijd brengt. Het is geweldig voor hem dat hij de 2-1 maakt."

PSV bakte er in de eerste helft niets van. "De eerste helft was niet goed. AZ zette het zo neer dat we geen oplossing vonden. Ze bleven geduldig en wilden niet vooruit. Wij wilden afwachten, maar zij deden ook niets. Ze maakten het zo compact en klein. We waren slordig en durfden geen spel te spelen. Daarna speelden we meer lange ballen op mij om het veld uit elkaar te trekken. Gelukkig viel de 1-1 uit het niets, maar we hadden hem wel nodig."

Na het inbrengen van Sadilek ging het beter, zag De Jong. "Toen ging het veel beter. Het is lekker dat je de 2-1 maakt. AZ moest komen waardoor er ruimte kwam voor ons."