De Telegraaf: Frenkie de Jong naar FC Barcelona, Ajax krijgt 90 miljoen

De Telegraaf: Frenkie de Jong naar FC Barcelona, Ajax krijgt 90 miljoen

23-01-2019 00:08 Laatste update: 00:45
Primera División 306 Reacties

De transfersoap rond Frenkie de Jong heeft een bizarre wending gekregen. Volgens De Telegraaf wordt niet Paris Saint-Germain, maar FC Barcelona de nieuwe club van de Ajacied.

Barcelona heeft PSG afgetroefd in de strijd om De Jong, aldus de ochtendkrant. De Franse club haakte af bij 75 miljoen euro. Volgens De Telegraaf maakt Barcelona bijna negentig miljoen euro over aan Ajax. Daarmee wordt De Jong de duurste Nederlandse speler ooit. Op dit moment is dat nog Virgil van Dijk, die voor 85 miljoen de transfer maakte naar Liverpool.

Alles wees erop dat PSG de nieuwe club van De Jong zou worden, maar Barcelona bleek toch bereid een hogere transfersom op tafel te leggen. De Spanjaarden leken in eerste instantie niet mee te willen doen aan het transfergeweld, maar zijn tóch overstag gegaan en betalen uiteindelijk zelfs vijftien miljoen meer dan PSG wilde betalen.

Ook Manchester City en Juventus waren voor De Jong in de markt, maar die clubs haakten al snel af. Juve wilde de vraagprijs niet betalen en City kon zich vanwege de regels rond Financial Fair Play niet alles veroorloven. 

Strijd tussen PSG en Barça
Barcelona kreeg in de strijd om De Jong ineens forse concurrentie van PSG, dat bereid was meer te betalen dan de Spanjaarden, aldus de eerdere berichtgeving. Een delegatie van de Franse club reisde af naar Amsterdam om te onderhandelen met De Jong's zaakwaarnemer Ali Dursun en de top van Ajax. Een akkoord leek aanstaande, maar Barcelona gaf niet op.

Een paar weken na de ontmoeting tussen PSG en Ajax pakte ook Barcelona het vliegtuig naar Amsterdam, waar de club ineens met een nieuwe aanbieding op de proppen kwam. PSG schrok daarvan, wilde deze week óók afreizen naar Amsterdam om de deal rond te maken en Barcelona af te troeven, maar vist nu achter het net. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s