Wissel Ziyech 'een dieptepunt': 'Zo'n uitstraling van: hoe durf je dit te doen?'

Wissel Ziyech 'een dieptepunt': 'Zo'n uitstraling van: hoe durf je dit te doen?'

01-04-2019 18:30
89

Ajax won zondagmiddag met 3-1 van PSV en gooide de titelstrijd in de Eredivisie weer helemaal open. NOS-commentator Arman Avsaroglu vond het veldspel van de Amsterdammers echter niet overhouden.

Avsaroglu is sowieso niet onder de indruk van het spel van Ajax na de winterstop. "Als je kijkt naar dit kalenderjaar, hebben ze misschien twee goede wedstrijden gespeeld: tegen Real Madrid thuis en uit", laat hij maandag weten in de NOS Voetbalpodcast. "Ze wonnen dan wel van Feyenoord in De Kuip, maar dat was ook naar een moeizame eerste helft. Of ze gisteren (zondag, red.) indruk hebben gemaakt? Wel door vechtlust, niet door het spel."

De commentator vond dat Ajax 'opstond als team', maar zag tegelijkertijd hoe Hakim Ziyech met veel misbaar naar de kant ging nadat hij gewisseld werd. "Eén van de dieptepunten van de wedstrijd. Als je als team vecht voor je laatste kans in de titelstrijd, moet iedereen zich opofferen. Het was ook volkomen begrijpelijk dat hij gewisseld werd. Maar hij gaat er met een verongelijkt gezicht vanaf, met een uitstraling van: hoe durf je mij te wisselen?"

Lees ook: Vermeulen zag misbaar bij Ziyech na wissel: "Het is wel irritant wat hij doet"