'Problemen' in Doetinchem: Graafschap-Ajax mogelijk noodgedwongen 's middags

'Problemen' in Doetinchem: Graafschap-Ajax mogelijk noodgedwongen 's middags

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 07:18wo 17-04-2019 om 07:18

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 11:26wo 17-04-2019 om 11:26

De plaatsing van Ajax voor de halve finale van de Champions League heeft consequenties voor de Eredivisie. Zo wordt de clash tussen De Graafschap en Ajax nu vervroegd naar vrijdag 26 april. Mogelijk wordt de wedstrijd 's middags gespeeld. 

De wedstrijd op De Vijverberg stond oorspronkelijk gepland voor zondag de 28e. De KNVB kondigde eerder al aan dat het Ajax graag tegemoet wil komen wanneer de Amsterdammers de halve finale van de Champions League bereiken. Dat gebeurde dinsdagavond. In Turijn werd Juventus met 2-1 verslagen. De ontmoeting met De Graafschap wordt nu twee dagen naar voren geschoven, omdat op dinsdag 30 april of woensdag 1 mei de eerste wedstrijd in de halve finale op het programma staat. 

De Gelderlander weet dat de verplaatsing waarschijnlijk de nodige problemen gaat opleveren. Op die vrijdag is er namelijk veel politie-inzet nodig in Doetinchem en omgeving vanwege Koningsnacht. De kans bestaat dat de wedstrijd daarom al 's middags wordt afgewerkt. 

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, liet al weten dat hij 'heel ongelukkig' is met de verplaatsing

Lees ook: Bij de laatste vier: Engeland eerste Ajax-halte op weg naar Madrid

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws