FIFA schorst voormalig Willem II-middenvelder levenslang vanwege matchfixing

FIFA schorst voormalig Willem II-middenvelder levenslang vanwege matchfixing

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 19:29wo 24-04-2019 om 19:29

Laatste update: donderdag 25 april 2019 om 00:10do 25-04-2019 om 00:10

Ibrahim Kargbo is vanwege betrokkenheid bij matchfixing voor het leven geschorst door de FIFA. De defensieve middenvelder, die in Nederland onder contract stond bij Willem II, mag zich de rest van zijn leven niet meer met voetbalgerelateerde activiteiten bezighouden. Acht andere verdachten kregen dezelfde straf.

De FIFA stelt dat Kargbo nauwe banden heeft met Wilson Raj Perumal, een beruchte matchfixer uit Singapore. Daarom wordt de Sierra Leonees, die op dit moment voor Dulwich Hamlet in de Engelse zesde klasse speelt, verdacht van het manipuleren van meerdere internationale wedstrijden of pogingen om dat te doen. De KNVB waarschuwde Nederlandse profclubs ook al voor Perumal, schrijft De Telegraaf.

De wereldvoetbalbond zegt in zijn statement niet om welke wedstrijden het precies gaat. Kargbo werd tijdens zijn periode in Nederland al eens beschuldigd van matchfixing. In 2009 zou hij volgens de KNVB geprobeerd hebben om een Eredivisieduel tussen Willem II en FC Utrecht te manipuleren. Ook werd hij in 2014 geschorst naar aanleiding van zijn rol rondom een verdachte wedstrijd tussen Sierra Leone en Zuid-Afrika.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws