Kritische Perez vergelijkt Ziyech met Ronaldo: En dat is geen compliment

Kritische Perez vergelijkt Ziyech met Ronaldo: "En dat is geen compliment"

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 21:05wo 24-04-2019 om 21:05

Hakim Ziyech neemt samen met Lasse Schöne de vrije trappen bij Ajax, maar is in tegenstelling tot de Deen géén specialist. Dat stelt Kenneth Perez, die kritisch is op de 26-jarige spelmaker van Ajax.

Ziyech scoorde in 125 officiële wedstrijden voor Ajax pas vier keer uit een directe vrije trap. "Het is een speler die zich onwijs goed ontwikkeld heeft. Hij werkt hard en nog veel meer, maar één ding doet die heel matig: het nemen van vrije trappen rondom de zestien", aldus Perez bij FOX Sports.

"Dat heeft Ronaldo ook, en dat is geen compliment, want de vrije trappen van Ronaldo zijn ook heel matig", vervolgt Perez. "Ziyech heeft (sinds zijn overstap naar Ajax, red.) ook veruit de meeste vrije trappen genomen van alle spelers in de Eredivisie: 65. Daaruit heeft hij dan vier keer gescoord. Dit is echt een puntje van kritiek, want hij mag vaak aanleggen op hele mooie posities."

Perez pleit voor Schöne als vaste vrijetrappennemer bij Ajax. "Schöne benut bijvoorbeeld één van iedere zeven vrije trappen die hij neemt. Hij gekke is: Ziyech heeft een hele mooie trap, alleen hij heeft geen goede trap. Hij kan hele mooie passes versturen, maar hij heeft geen goede trap, want anders zou hij echt vaker scoren. Ik kijk met jaloezie naar de vrije trappen die hij allemaal mag nemen."

Poll

Stelling: Ziyech is bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax

(5967 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws