Swart ziet kansen: 'Gunstiger dat je Tottenham krijgt, dat durf ik te garanderen'

Swart ziet kansen: 'Gunstiger dat je Tottenham krijgt, dat durf ik te garanderen'

26-04-2019 19:34
55

Sjaak Swart geeft Ajax een goede kans in het tweeluik met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Mister Ajax denkt dat de ploeg van trainer Erik ten Hag meer moeite had gehad met Manchester City, dat door Spurs werd uitgeschakeld.

"Manchester City was beter. Ik denk dat het op dit moment gunstiger is dat je Tottenham krijgt", steekt Swart van wal bij Kick-Off van De Telegraaf. "Dat durf ik te garanderen. Tottenham zit niet voor niets in de halve finale, maar het is een lekkere tegenstander om tegen te spelen. Het Engelse voetbal ligt ons", aldus de voormalige rechtsbuiten.

Swart ziet het bovendien als een voordeel dat Tottenham spelers als Harry Kane en Heung-Min Son moet missen. Hij verwacht daarom dat Ajax zelfs dinsdag in Londen al weet te winnen. "1-2 en dan in de finale tegen FC Barcelona, want Liverpool wint dat echt niet."

Swart vindt het mooi dat bij de Londenaren liefst vier oud-Ajacieden actief zijn. Vooral van Christian Eriksen is hij onder de indruk. "Eriksen is een speler voor FC Barcelona. Een geweldige speler. Hij is een echte voetballer. Hij loopt makkelijk en heeft weinig blessures."