Bayern viert rentree van Robben, Stevens zonder te spelen nagenoeg veilig

04-05-2019 17:20
26

Bayern München heeft zaterdagmiddag een voorschot genomen op zijn zevende opeenvolgende Bundesliga-titel. Der Rekordmeister ontdeed zich in eigen huis van hekkensluiter Hannover 96, dat zich juist op kan maken voor een rentree in de Tweede Bundesliga.

Bayern leek voor de rust een comfortabele marge af te dwingen. Robert Lewandowski kopte na een klein half uur de 1-0 achter doelman Michael Esser en Leon Goretzka plaatste kort voor rust de tweede treffer in de verre hoek. Vlak na rust werd het nog even hectisch. Voormalig AZ-spits Jonathas viel tijdens de rust in en stond welgeteld acht minuten op het veld: in die tijd schoot hij vanaf de penaltystip de 2-1 binnen en kreeg hij twee gele kaarten. Bayern kwam niet meer in de problemen tegen het tiental uit Hannover: in de slotfase zorgde Franck Ribery voor 3-1 en kwam Arjen Robben voor het eerst sinds 27 november weer in actie.

Der Rekordmeister bouwt de voorsprong op Borussia Dortmund uit naar vijf punten, met nog twee wedstrijden te gaan. BVB komt later op de zaterdag nog in actie tegen Werder Bremen. Bayern moet in de laatste speelrondes nog twee pittige wedstrijden spelen: uit tegen RB Leipzig en thuis tegen Eintracht Frankfurt, de nummers drie en vier van Duitsland. Borussia Dortmund besluit het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf en een bezoek aan Borussia Mönchengladbach.

Schalke 04-trainer Huub Stevens kreeg goed nieuws uit Berlijn: Hertha BSC, met Karim Rekik in de basis, won thuis met 3-1 van nummer 16 VfB Stuttgart, dat op zes punten van Schalke blijft steken. Die Königsblauen hoeven zondag tegen FC Augsburg nog slechts één punt te pakken om zich definitief te verzekeren van handhaving.