Sensatie in België: trainer van kampioen Genk stapt over naar Club Brugge

Sensatie in België: trainer van kampioen Genk stapt over naar Club Brugge

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 15:10vr 24-05-2019 om 15:10

Philippe Clement is de opvolger van Ivan Leko bij Club Brugge. Opvallend: de 45-jarige trainer komt over van Racing Genk, dat vorige week de landstitel pakte in België.

Clement was als speler jarenlang actief bij Club Brugge. Hij werd er twee keer landskampioen en won drie keer de Belgische beker. Na de beëindiging van zijn actieve carrière, ging Clement in Brugge aan de slag als assistent-trainer. Vervolgens vertrok hij naar Racing Genk. Met die club werd hij in zijn tweede seizoen kampioen.

"Het was geen evidente beslissing om een keuze te maken tussen twee ploegen waarmee ik heel close ben. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om terug naar Club te komen", reageert Clement op de website van Club Brugge. "In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en als trainer. Bij Club slaagde ik daar ook in als speler en assistent-coach en het is nu tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach."

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is blij met de terugkeer van Clement. "Hij bezit alle eigenschappen van een toptrainer en heeft een groot hart voor Club Brugge. Hij deed in zijn carrière de nodige ervaring op als speler, assistent-trainer en hoofdtrainer. In die zin is het een logische stap om nu hoofdcoach te worden van Club Brugge."

Bij Club Brugge spelen vier Nederlanders: Stefano Denswil, Ruud Vormer, Soufyan Amrabat en Arnaut Danjuma Groeneveld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws