Ajax zoekt nieuwe aanvoerder: Vorig jaar heb ik dat pas na 1 september beslist

Ajax zoekt nieuwe aanvoerder: "Vorig jaar heb ik dat pas na 1 september beslist"

26-07-2019 16:25
51

Dusan Tadic heeft geen idee wie de nieuwe aanvoerder van Ajax wordt. De club zoekt een opvolger voor de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt, die vorig seizoen de aanvoerdersband droeg.

Tadic lijkt wel in aanmerking te komen om de nieuwe aanvoerder van Ajax te worden. "Ik weet het niet. Ik denk dat dit niet heel belangrijk is", zegt Tadic op de persconferentie in aanloop naar Ajax - PSV. "We hebben met Daley, Klaas, Lasse (Blind, Huntelaar, Schöne, red.) meerdere aanvoerders. Er kan er maar een de band hebben, maar het is belangrijker dat we alles doen voor Ajax."

Trainer Erik ten Hag heeft de knoop ook nog niet doorgehakt. "Als ik dat weet en het de spelers heb meegedeeld, zullen we dat ook naar buiten brengen. Vorig jaar heb ik dat pas na 1 september beslist."

"Zoals ik al zei: Dusan was m'n tweede aanvoerder, Matthijs is net weg. De groep is nog niet eens bij elkaar. Daarna ga je kijken naar wat de juiste afspiegeling is en hoe je dat wil sturen. Daar moet je ook de tijd voor nemen. Zodra ik duidelijkheid heb, geef ik die ook."