Ljungberg schrikt van 'waardeloos' Arsenal: 'Allemaal bang om de bal te krijgen'

Ljungberg schrikt van 'waardeloos' Arsenal: 'Allemaal bang om de bal te krijgen'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 08:14vr 06-12-2019 om 08:14

Interim-manager Fredrik Ljungberg is geschrokken van het niveau van Arsenal in de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. The Gunners gingen met 1-2 onderuit en wachten nu al negen duels op een zege. Het is de slechtste reeks van de club sinds 1977.

"De spelers hebben totaal geen zelfvertrouwen", vertelt de Zweed aan Sky Sports. "In de eerste helft waren ze gewoon allemaal bang om de bal te krijgen. Niemand durfde te bewegen, iedereen stond stil. Daar moeten we het echt eens goed over hebben. De spelers snakken naar een overwinning. Hoe er gewonnen wordt, maakt nu niet uit. Voor een beetje zelfvertrouwen is een zege cruciaal."

Volgens Ljungberg heeft Arsenal, dat slechts tiende staat in de Premier League, wel degelijk voldoende kwaliteit. "De eerste twintig minuten na rust waren bijvoorbeeld best aardig. Het is ook nooit makkelijk als een manager wordt ontslagen en de spelers totaal geen vertrouwen hebben. Deze nederlaag in eigen huis komt keihard aan. Vooral voor rust was het waardeloos."

De voormalig vleugelspeler van Arsenal stelt dat zijn spelers verlamd zijn. "De nervositeit in het stadion was duidelijk voelbaar en dat had effect op de spelers. Mijn spelers zijn ook maar mensen. Ze doen hun best, maar voelen de gigantische druk. Aan de andere kant: spelen zoals in de eerste helft, waarin je 45 minuten lang wordt overlopen, mag niet. Tegen wie je ook speelt, dat mag gewoon niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws