Ajax-matchwinner Promes trekt pijnlijke conclusies over 'eilandjes' PSV

Ajax-matchwinner Promes trekt pijnlijke conclusies over 'eilandjes' PSV

03-02-2020 06:58
84

Quincy Promes trekt na de zege van Ajax op PSV (1-0) enkele pijnlijke conclusies over de rivaal uit Eindhoven. Het liefst heeft de geblesseerd uitgevallen aanvaller meer weerstand, zo laat hij weten in een interview met De Telegraaf.

Ajax was in de eerste helft oppermachtig en kwam tot achttien doelpogingen. Promes ziet dat PSV 'zoekende' is. "Ze moeten dicht bij elkaar blijven, een team zijn en elkaar helpen", geeft hij ongevraagd advies. "Je ziet dat het eilandjes zijn en ik hoop dat ze hun teamspirit snel terugvinden. Ik vind het leuker als we weerstand hebben in de competitie."

Promes was in de Johan Cruijff Arena goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor rust viel hij uit met een hamstringblessure. "Ik wilde een hakbal geven, was nog op snelheid en voelde gelijk dat het mis was. Ik weet niet wat ik precies heb, maar ik denk wel dat er schade is. Gelukkig kan ik wel normaal lopen. Morgen (maandag, red.) laten we een MRI-scan maken en weet ik wat ik mankeer."

Promes heeft zijn lesje geleerd. "Geen gekke hakjes meer geven. De één zei: goed idee, want Babel stond achter me. De ander zei dat ik meteen had moeten schieten. Het is balen dat het met zo'n hoogstandje gebeurt."