Krankzinnige blessuretijd bij PEC-Vitesse: van 2-2, via 3-2 en 3-3, naar 4-3

29-02-2020 21:38 Laatste update: 21:47
147

Vitesse is de aansluiting met nummer vijf Willem II voorlopig kwijt, terwijl nummer 16 PEC Zwolle weer uitliep op achtervolger ADO Den Haag. Het treffen tussen PEC en Vitesse was met name voor rust en in de blessuretijd ongekend spectaculair: na minuut 90 werd het 3-2, 3-3 én 4-3.

Na zes minuten moest de stadionspeaker twee keer na elkaar in actie komen. De ongedekte Gustavo Hamer hielp PEC aan een vroege voorsprong met een schuiver in de verre hoek, maar Vitesse had vrijwel direct na de aftrap al de 1-1 te pakken: Kenneth Paal raakte een lange bal volledig verkeerd en Yuta Nakayama schoof de bal in de voeten bij Tim Matavz, die het geklungel gedecideerd afstrafte.

Vitesse ging op jacht naar de voorsprong en vond die na ruim een half uur spelen. Oussama Tannane beproefde zijn geluk eens van afstand, gleed weg, maar verraste Michael Zetterer met een fraaie pegel in de bovenhoek: 1-2. De tweede helft bood iets minder vermaak dan de spetterende eerste, maar de fans van PEC mochten een kwartier voor tijd opnieuw juichen: kort nadat Reza Ghoochannejhad een prima kans miste, hield Kenneth Paal zijn zenuwen wél in bedwang. De linksback leek even later ook de 3-2 in te leiden, met een perfecte voorzet op Ghoochannejhad, die echter jammerlijk miste.

De Iraniër haalde in de blessuretijd echter revanche: Eli Dasa kreeg de bal in de zestien meter tegen zijn arm, maar arbiter Lindhout besloot om een strafschop toe te kennen. Ghoochannejhad sloeg toe vanaf elf meter: 3-2. Vervolgens ging het alle kanten op: Tannane maakte er met een vrije trap nog 3-3 van, maar Pelle Clement groeide uit tot de held van de avond, nadat hij alsnog de 4-3 binnen frommelde.

PEC komt door de even bizarre als felbevochten zege op 25 punten en duwt Fortuna Sittard voorlopig naar plek zestien.