Feyenoord-mentaliteit als goed voorbeeld voor Ajax: Niks ik, ik, ik

Feyenoord-mentaliteit als goed voorbeeld voor Ajax: "Niks ik, ik, ik"

04-03-2020 16:49 Laatste update: 16:54
67

De mindset is op dit moment het probleem bij Ajax, stelt Hedwiges Maduro. De analist vindt dat de samenhang binnen het elftal is verdwenen. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad legt Maduro de vinger op de zere plek. "Ajax moet de focus leggen op samenwerken. Samen aanvallen, samen verdedigen. Op dit moment zie ik allemaal eilandjes, waardoor niemand kan en gaat uitblinken. Het is aan de spelers en de staf om te laten zien dat ze een eenheid zijn. Niks ik, ik, ik. Het wij-gevoel moet overheersen en dat ontbreekt nu", aldus de voormalig Ajacied. 

Of Ajax een voorbeeld kan nemen aan Feyenoord, dat de laatste maanden goede resultaten boekt? "Ik zou hier eigenlijk nee zeggen, want die twee teams zijn niet met elkaar te vergelijken. Maar Advocaat heeft er bij Feyenoord voor gezorgd dat iedereen voor elkaar werkt en dat stralen ze ook uit. Daarom winnen ze ook zoveel wedstrijden. Dat teamgevoel moet bij Ajax terugkomen, dus ja in dat opzicht kunnen ze wel een voorbeeld nemen aan het spel van Feyenoord", aldus Maduro.