Berghuis: 'Ik vind de goal echt waanzinnig, zag het Van der Vaart vroeger doen'

Berghuis: 'Ik vind de goal echt waanzinnig, zag het Van der Vaart vroeger doen'

05-03-2020 23:30 Laatste update: 23:33
48

Steven Berghuis ziet dat het sentiment rond Feyenoord volledig is gekeerd. De aanvoerder van de Rotterdammers droeg met een naar eigen zeggen 'waanzinnig' doelpunt bij aan de eclatante 7-1 bekerzege op NAC Breda donderdagavond.

De Brabanders begonnen brutaal in De Kuip, maar na de 1-0 van Marcos Senesi was Feyenoord los. "We hadden te veel respect voor NAC en vonden niet de opslossing", analyseert Berghuis bij FOX Sports. "We herkenden in die fase niet de situatie. Telkens gaven we de lange bal vanuit links. Daarna hadden we, zeker geholpen door de goal, heel goede fases. Er zit veel vertrouwen in de groep en raakten niet in de war van de beginfase. Maar de goals hielpen natuurlijk wel."

Berghuis maakte zelf een hattrick, maar vooral met zijn tweede treffer kreeg hij de handen op elkaar. Hij verschalkte NAC-doelman Nick Olij met een stift. "Nick is een kleine keeper, ik ken hem van AZ. De actie daarvoor vind ik ook mooi. Ik wist dat die verdediger instapte. Maar dit gebeurt gewoon, zoiets is intuïtie. Ik vind de goal echt waanzinnig. Op de trainingen probeer ik dit weleens en ik heb het Van der Vaart vroeger vaak zien doen."

Ook na zijn wissel zorgde Berghuis voor een mooi moment. Op weg naar de spelerstunnel zag hij een jonge fan met een kartonnen bord met de vraag of de aanvaller zijn shirt wilde geven. Dat deed Berghuis. "Ik heb hem heel blij gemaakt. Mooi om te zien. Als ik zo klein was en het shirt kreeg van een speler van de club waar ik fan van was, zou ik ook zo blij zijn."

"En nu op naar de finale. In het begin van het seizoen hebben we veel over ons heen gekregen, maar we hebben ons rug gerecht. Nu zijn het betere tijden", besluit Berghuis.