Suggestie van viroloog: 'Mondmaskers dragen bij het voetbal een mogelijke piste'

Suggestie van viroloog: 'Mondmaskers dragen bij het voetbal een mogelijke piste'

17-04-2020 18:38
35

Als de voetbalcompetities hervat worden, zal dat vanwege gezondheidsredenen zonder publiek zijn. De bekende Belgische viroloog Marc Van Ranst maakt zich echter ook zorgen om de gezondheid van de spelers.

Volgens Van Ranst kan er sowieso niet gespeeld worden, zolang de regels met betrekking tot social distanding van kracht zijn. Voetballen met mondkapjes zou echter wél een optie kunnen zijn, denkt hij. "Een piste die we misschien kunnen bekijken, is mondmaskers dragen bij het voetballen. Op internet kan je al snel maskers vinden die gedragen kunnen worden door American Football-spelers of wielrenners. Die zijn meer comfortabel", laat Van Ranst zijn proefballonnetje op in gesprek met La Capitale.

Vlak voordat de voetbalcompetities stil werden gelegd, droegen de spelers van het Italiaanse Pescara al mondkapjes bij het betreden van het veld. Deze mochten echter niet gedragen worden tijdens het Serie B-duel met Benevento. Ook de spelers van het Braziliaanse Grêmio kwamen met mondkapjes om het veld op, uit protest tegen het doorgaan van de wedstrijd tegen São Luiz.