'Anderlecht staat voor lastige opgave met aan Ajax gelinkte Van Crombrugge'

'Anderlecht staat voor lastige opgave met aan Ajax gelinkte Van Crombrugge'

06-05-2020 10:28
67

Hendrik Van Crombrugge komt in aanmerking voor een contractverlenging bij Anderlecht. De Belgische club hoopt langer door te gaan met de doelman, die daar zelf ook positief tegenover staat. Van Crombrugge werd eerder nog in verband gebracht met een transfer naar Ajax. 

Volgens Het Nieuwsblad bestaat er ook nu belangstelling voor Van Crombrugge, maar Ajax wordt niet genoemd. 1. FC Köln en Hertha BSC wél. De doelman kwam afgelopen zomer over van KAS Eupen en behoorde ook bij Anderlecht tot het groepje uitblinkers. Anderlecht wil hem graag belonen, maar wordt door de coronacrisis gedwongen om op de centjes te letten.

Het Nieuwsblad weet dat middenvelder Adrien Trebel met 2,61 miljoen euro bruto per jaar veruit de bestbetaalde speler van Anderlecht is. Ognen Vranjes (1,28 miljoen), Isaac Kiese-Thelin (1,17 miljoen), Knowledge Musona (950.000) en Antonio Milic (840.000) zitten daar ver onder. Zelfs Van Crombrugge verdient een stuk minder.

'Zijn contract loopt tot 2023, maar het mag wat meer zijn na een jaar uitblinken. Dat idee rijpte al voor de coronacrisis', vindt Het Nieuwsblad. 'Aangezien er een nieuwe economische realiteit is, wordt het streven naar een compromis.'

Mocht Anderlecht niet anders kunnen dan Van Crombrugge verkopen, dan verlangt Paars-Wit minstens tien miljoen euro, aldus de krant.