FC Utrecht bereikt akkoord met Manchester City: 'Met gemengde gevoelens'

FC Utrecht bereikt akkoord met Manchester City: 'Met gemengde gevoelens'

09-06-2020 11:06
53

Mikki van Sas verruilt FC Utrecht voor Manchester City. De twee clubs hebben een akkoord bereikt voer de transfersom van de zestienjarige doelman.

Van Sas had nog een doorlopend contract tot medio 2022 in Utrecht. Die verbintenis is dus nu afgekocht door Manchester City. Voor welk bedrag wordt niet bekendgemaakt. FC Utrecht heeft gemengde gevoelens bij het vertrek van de jeugdinternational. "We zwaaien Mikki met gemengde gevoelens uit. Aan de ene kant betreuren we het dat in de persoon van Mikki een onwijs getalenteerde doelman onze Academie verlaat. We hadden Mikki natuurlijk op termijn graag zien schitteren in Stadion Galgenwaard, dat is waarvoor we opleiden", zegt technisch directeur Jordy Zuidam in een verklaring.

"Aan de andere kant gaf Mikki aan dat hij zelf dolgraag deze stap wilde maken en zien we zijn transfer naar Manchester City ook als een compliment richting onze jeugdopleiding. Deze overgang is een bevestiging van het verhoogde niveau van de Academie. We hebben met Manchester City overeenstemming bereikt over de transfervoorwaarden en daarmee zijn alle partijen tevreden. We wensen Mikki alle succes in Engeland", aldus Zuidam over de keeper die ook in de belangstelling stond van FC Barcelona.