'Niet bang' voor vertrek Koeman naar Barcelona: 'Hij gaat er niet op terugkomen'

'Niet bang' voor vertrek Koeman naar Barcelona: 'Hij gaat er niet op terugkomen'

17-08-2020 09:56
139

Ronald Koeman is de belangrijkste kandidaat om Quique Setién op te volgen als trainer van FC Barcelona. Kees Jansma denkt echter dat de bondscoach tot en met het EK in 2021 trouw blijft aan het Nederlands elftal.

"Ik ben er niet bang voor", zegt Jansma over een mogelijk vertrek van Koeman tegen FOX Sports. "Koeman zou het waarschijnlijk heel graag willen, misschien Barcelona ook wel. Maar hij heeft nu eenmaal zijn woord gegeven niet al te lang geleden. Ik maak het echt af hier, heeft hij gezegd. Dus hij gaat er niet op terugkomen. Ik ben er niet bang voor."

Vanuit Catalonië klinken inmiddels totaal andere geluiden: Koeman zou een persoonlijk akkoord naderen met Barcelona. De voormalig perschef van Oranje verwacht niet dat de bondscoach vertrekt. "Nee, ik geloof echt niet dat hij tussentijds gaat zeggen: ik heb een paar maanden geleden gezegd dat ik blijf, maar ik kom er nu op terug. Ik geloof niet dat hij dat gaat doen."

Koeman kan naar verluidt voor twee seizoenen tekenen bij Barcelona. Begin dit jaar legde hij nog een aanbieding uit Catalonië naast zich neer, omdat hij loyaal wilde zijn aan de KNVB en de Oranje-internationals. Dit weekend werd de bondscoach gespot op de luchthaven van Barcelona, al heeft hij sinds kort een woning in de wereldstad.