Driessen noemt acht kandidaat-bondscoaches: 'Oranje verdient zwaargewicht'

Driessen noemt acht kandidaat-bondscoaches: 'Oranje verdient zwaargewicht'

01-09-2020 16:45 Laatste update: 17:03
121

De selectie van het Nederlands elftal verdient een 'zwaargewicht' als opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Dat stelt Valentijn Driessen van De Telegraaf. Hij ziet Dwight Lodeweges en assistenten Maarten Stekelenburg en Erwin van de Looi niet als optie.

Oranje verzamelde zich deze week in Zeist voor de eerste interlandperiode in negen maanden. Bij de eerste trainingen viel het volgens Driessen op dat er ondanks de aanwezigheid van interim-bondscoach Lodeweges een 'grote baas' ontbrak. Van de Looi en Stekelenburg leidden de trainingen.

'De KNVB kan het trio Lodeweges, Van de Looi en Stekelenburg met welgeteld nul (!) interlands in de bagage niet Europa insturen om de Nations League te winnen en Europees kampioen te worden met Oranje', schrijft Driessen in een analyse. 'De eerste twee zijn middelmatige Eredivisie-voetballers en doorsnee clubtrainers geweest en laatstgenoemde is omhooggevallen binnen de KNVB-organisatie.'

'Het huidige Oranje verdient geen combinatie van lichtgewichten, maar juist een zwaargewicht. Iemand die staat voor Oranje en voor het Nederlandse voetbal, iemand met statuur, een passend cv en die de stafleden om zich heen in hun kracht laat functioneren', besluit Driessen, die Frank Rijkaard, Bert van Marwijk, Henk ten Cate en Ruud Gullit, Louis van Gaal, Peter Bosz, Frank de Boer en Arsène Wenger als 'gekwalificeerde kandidaten' noemt.