Maak Ruud Gullit bondscoach en je loopt nergens ter wereld voor gek

"Maak Ruud Gullit bondscoach en je loopt nergens ter wereld voor gek"

10-09-2020 08:51
92

Ruud Gullit is één van de opties die door Dick Advocaat naar voren wordt geschoven als mogelijke bondscoach van het Nederlands elftal. De Feyenoord-trainer legt aan Voetbal International uit waarom.

Advocaat werkte bij Oranje met de speler én trainer Gullit samen. Toen de Kleine Generaal in 2017 terugkeerde als bondscoach, was Gullit zijn assistent. "Waar we ook kwamen met Oranje, iedereen wilde naar Ruud", zegt hij tegen VI. "Toen we in Frankrijk verloren, was het eerste dat al die grote Franse spelers deden Ruud Gullit opzoeken. Ik vond dat eigenlijk wel fenomenaal om te zien, de uitstraling van die man."

"Een Nederlander die zo veel los maakt in de wereld, daar moeten we toch zuinig op zijn?", vervolgt Advocaat. "Van zo'n man moeten we toch gebruik maken? Ik snap niet dat Ruud niet in welke functie dan ook binnen de KNVB actief is. Een betere ambassadeur dan hij is er niet."

Advocaat tipte Gullit al als mogelijke opvolger van Ronald Koeman. "Een bondscoach moet uitstraling hebben, juist ook naar die spelers. Ze moeten dingen van je willen aannemen, ze moeten een bondscoach serieus nemen. Maak Ruud bondscoach en je loopt nergens ter wereld voor gek."