'Ultieme poging Ajax om PSV-transfer Zahavi te verhinderen'

'Ultieme poging Ajax om PSV-transfer Zahavi te verhinderen'

20-09-2020 13:50 Laatste update: 14:13
296

Sensationeel: Ajax heeft geprobeerd de transfer van Eran Zahavi naar PSV te dwarsbomen. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

PSV maakte zondag de komst van Zahavi bekend. De Israëlische spits (33) tekent voor twee seizoenen in Eindhoven. Maar als het aan Ajax had gelegen, had Zahavi dit seizoen in Amsterdam gespeeld. Marc Overmars heeft volgens het ED, dat zich baseert op 'meerdere betrouwbare bronnen', en VI een ultieme poging gedaan om hem voor de neus van PSV weg te kapen.

Zahavi was vier jaar geleden al in beeld bij Ajax, zo bevestigde Peter Bosz dit weekend. De huidige trainer van Bayer Leverkusen wilde hem meenemen van Maccabi Tel Aviv naar Ajax. "Dat wilde hij zelf ook heel graag, maar we hadden toen nog Arek Milik", zei Bosz tegen Voetbal International.

PSV lijfde Zahavi zondag officieel in. Hij komt transfervrij over van Guangzhou R&F en wees een aanbieding van Fenerbahçe af, omdat hij in Eindhoven meer perspectief ziet op speeltijd en prijzen. In China maakte Zahavi liefst 103 doelpunten in 117 officiële wedstrijden.