Veerman: 'Twintig miljoen euro? Dan zit ik hier sowieso tot mijn 25ste'

Veerman: 'Twintig miljoen euro? Dan zit ik hier sowieso tot mijn 25ste'

04-10-2020 07:56
47

Joey Veerman gaat ervan uit dat hij dit seizoen nog voor sc Heerenveen voetbalt. De 21-jarige middenvelder is ijzersterk aan het nieuwe seizoen begonnen en speelde zich daarmee in binnen- en buitenland in de kijker.

Veerman was in beeld bij Southampton, maar de Premier League-club vond het nog te vroeg voor een transfer. Ook vanuit Spanje was er interesse en de jeugdinternational werd tevens in verband gebracht met Ajax, zo meldt Omrop Fryslân. "Ik verwacht niet dat er nog gekke dingen gaan gebeuren. Ik vind het altijd wel leuk om te horen en te lezen, maar ik denk dat er op dit moment weinig van waar is", reageert hij.

"Zolang niemand zich meldt bij Heerenveen en er geen bod binnen is, dan is er niks om me druk over te maken", vervolgt Veerman, die ook weet dat Heerenveen hoog in de boom zit voor hem. "Een vraagprijs van twintig miljoen euro? Ach, daar kan ik wel om lachen, zolang het niet waar is. Als het wel waar zou zijn, dan zit ik hier sowieso tot mijn 25ste."

Trainer Johnny Jansen denkt dat het goed is voor Veerman om nog in Friesland te blijven en vindt dat de Volendammer het team moet gaan dragen. "Hij zal de dingen op een nóg hoger tempo moeten doen, zodat hij nog meer tijd en ruimte voor zichzelf kan creëren. En dat heeft hij ook zeker nodig als hij op een hoger niveau gaat spelen. Maar hij is een groot talent. Ik denk ook zeker dat hij in de toekomst een volgende stap gaat maken."