Van Hintum grote man bij FC Groningen: 'Weet dat ik een goede voorzet heb'

Van Hintum grote man bij FC Groningen: 'Weet dat ik een goede voorzet heb'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 15:56zo 25-10-2020 om 15:56

Laatste update: zondag 25 oktober 2020 om 15:57zo 25-10-2020 om 15:57

Bart van Hintum was tijdens Fortuna Sittard-FC Groningen dé grote man op het veld. De linksback van Groningen leverde twee assists af en scoorde zelf vanuit een vrije trap.

"Ja, het zat een keer mee. Twee goede voorzetten en ook nog een goaltje meegepakt, dat is altijd lekker", begint Van Hintum tegenover FOX Sports. Groningen, waar Arjen Robben ontbrak, versloeg Fortuna zondagmiddag overtuigend met 1-3 in Limburg. Groningen-spits Jørgen Strand Larsen maakte twee treffers, tweemaal op aangegeven van Van Hintum.

"Ik weet van mezelf dat ik wel een goede voorzet heb. De eerste assist was nog een lastige bal, maar de tweede is een bal zoals ik ze altijd wil geven", gaat Van Hintum verder. "Ik zeg altijd als je als spits daar loopt dan maak je er tien, vijftien per seizoen. En vandaag stond ie er gelukkig."

Naast twee voorzetten was Van Hintum zelf ook nog trefzeker uit een vrije bal. "Uiteindelijk was het een makkelijke goal. Het idee was 'tikke breed' en hard op doel schieten, maar ik zag dat de keeper geen goed zicht had omdat er twee spelers voorstonden. Dan hoeft ie niet hard, geplaatst in het hoekje is dan genoeg", besluit een zeer tevreden Van Hintum. 

Na de overwinning in Limburg staat de ploeg van Danny Buijs op de zevende plek, met tien punten uit zes wedstrijden. Volgende week neemt Groningen het in eigen huis op tegen het geplaagde VVV-Venlo.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws