'Voor mij blijft AZ een wereldploeg, ze gaan weer meedoen om de titel'

'Voor mij blijft AZ een wereldploeg, ze gaan weer meedoen om de titel'

01-11-2020 12:04
56

AZ won dit seizoen nog geen wedstrijd in de Eredivisie, maar clubicoon Kees Kist raakt niet in paniek. Hij denkt dat zijn oude club gewoon weer mee gaat doen om de landstitel. 

AZ speelde dit seizoen vijf keer gelijk. Maar zo slecht als de cijfers suggereren is het allemaal niet, zegt Kist in gesprek met de NOS. "De ploeg heeft immers ook niet verloren. AZ blijft een herkenbaar systeem spelen en op een gegeven moment gaat het echt wel weer lopen."

"Soms zit je ook in een fase waarin de resultaten gewoon tegenvallen. Zo'n 4-4 gelijkspel (tegen Sparta, red.), dat soort dingen kunnen gebeuren. Voor mij blijft AZ een wereldploeg. Er zit zoveel kwaliteit in dat team. Dus dat komt echt wel goed."

Van een te hoog verwachtingspatroon is volgens Kist geen sprake. "Nee, zeker niet. Na afgelopen seizoen is het terecht dat de verwachtingen van dit AZ omhoog zijn gegaan. Ik denk ook zeker dat ze op een gegeven moment weer gaan aanhaken in de titelrace. Dit AZ is weliswaar jong, maar heeft veel kwaliteit en kwaliteit verloochent zich niet."