'Nieuwe wending in ADO-soap: verbannen assistenten keren alweer terug'

'Nieuwe wending in ADO-soap: verbannen assistenten keren alweer terug'

08-11-2020 16:45
53

De ADO Den Haag-soap lijkt een opmerkelijk vervolg te krijgen, na het ontslag van trainer Aleksandar Rankovic. Uitgerekend Rick Hoogendorp en Michele Santoni zijn in beeld om de Serviër op te volgen.

Het duo behoorde aanvankelijk tot de technische staf van Rankovic, maar werd woensdag teruggezet naar de jeugdopleiding. "Het verhaal gaat dat Santoni, die vorige week is teruggezet, die positie gaat overnemen van de hoofdtrainer", liet Kees Jansma zondagochtend al weten in de online talkshow van Voetbal International.

Later op de dag meldde ook Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, dat de vacature in Den Haag intern ingevuld zal worden. 'Voor de hand ligt dat het duo Santoni-Hoogendorp voorlopig de honneurs waarneemt', aldus Driessen, die al een boekje opendeed over de interne machtsstrijd tussen Rankovic en Martin Jol. Santoni en Hoogendorp werden juist bij het eerste elftal weggehaald omdat ze te veel op de band van Jol zouden zijn.

Rankovic werd zondag, één dag na de 2-4 thuisnederlaag tegen FC Twente, ontslagen door ADO. Eerder zorgde hij al voor opschudding door het transferbeleid van ADO - én zijn beperkte invloed daarop - openlijk ter discussie te stellen.