AZ op rapport: één acht, twee ruime voldoendes en een volwassen prestatie

AZ op rapport: één acht, twee ruime voldoendes en een volwassen prestatie

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 22:51do 03-12-2020 om 22:51

Met een overwinning had AZ bijzonder goede zaken kunnen doen in hun Europa League-groep en de kansen daarop lagen er tegen Napoli zeer zeker. Uiteindelijk moesten de mannen van trainer Arne Slot tevreden zijn met een gelijkspel en ook dat is een zeer verdienstelijk resultaat. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een interessante 1-1 in het AFAS Stadion.

Marco Bizot – 7: Na vijf minuten doken de Italianen voor het eerst voor zijn neus op en was het meteen raak. Daar kon de goalie overigens helemaal niets aan doen. Bizot bleef na de openingstreffer scherp, zorgde ervoor dat AZ in de wedstrijd bleef en redde zijn ploeg in de slotfase met een knappe tackle op de bal.

Yukinari Sugawara – 6: Is de vervanger van Jonas Svensson op rechtsback, maar kan aanvallend minder brengen dan zijn Noorse concurrent. Hij heeft longen als een paard, dat dan weer wel. Met zijn inzet kwam hij zo nu en dan wel aan een belangrijke onderschepping.

Pantelis Hatzidiakos – 7: Bij de openingsgoal van Napoli verloor de Griek directe tegenstander Dries Mertens uit het oog. Dat de Belg een bijzonder slimme voetballer is, mag daarbij wel als verzachtende omstandigheid gelden. Verder kwam Hatzidiakos prima voor de dag.

Bruno Martins Indi – 6.5: Hij was niet heel erg scherp in de passing en oogde ook defensief gezien niet heel zeker, maar prikte wel 'gewoon' de 1-1 tegen de touwen. Dan heft het één het ander wel een beetje op. Toch mag gezegd worden dat 'BMI' wel eens betere wedstrijden speelde.

Owen Wijndal – 8: Op ieder moment dat AZ gevaar stichtte, was de ijverige linksback daarbij betrokken. Op de goede momenten stoomde Wijndal op en bood hij zichzelf aan. Wijndal had een assist, of misschien wel een stiekem doelpuntje, verdiend.

Teun Koopmeiners – 6: Was onzichtbaar tot hij in de zestigste minuut plotseling mocht aanleggen voor een strafschop. Waar de AZ-captain normaal gesproken een zekerheidje is vanaf elf meter, miste hij nu. Dat kwam het 'momentum' waar de Alkmaarders op dat moment in zaten niet ten goede. Verder ongelukkig.

Fredrik Midtsjö – 7: De Noor was ontzettend nuttig door een aantal ballen te veroveren, maar kwam weinig aan het verdelen van het spel toe. Maar goed, zo verlopen wedstrijden tegen betere tegenstanders nou eenmaal vaker. Een puik optreden.

Dani de Wit – 6.5: Als valse spits rond Albert Gudmundsson dook De Wit een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Napoli-goalie Ospina op. Het moet als verdediger vervelend zijn om tegen de 'draufgänger' te moeten voetballen. Houdt hij ooit op met rennen?

Calvin Stengs – 7: Niet zo dominant als vorige week tegen Real Sociedad, maar je ziet dat ploeggenoten de bal het liefste bij Stengs inleveren. De verwachting is dat hij er dan wel iets goeds mee doet. Bij vlagen deed hij dat ook tegen Napoli.

Albert Gudmundsson – 6.5: Trainer Arne Slot gaf de IJslander wederom de voorkeur boven Myron Boadu. Op zich pakte die keuze niet gek uit, want Gudmundsson kwam vaker slim tussen de twee boomlange stoppers in te spelen en bracht AZ daarmee op de vijandelijke helft aan het voetballen.

Zakaria Aboukhlal – 5.5: Verrassend genoeg speelde hij als linksbuiten en werd Jesper Karlsson, uitblinker de laatste weken aan Alkmaarse zijde, op de bank gehouden. Aboukhlal lokte weliswaar slim een penalty uit, maar was verder te slordig.

Invallers

Myron Boadu – x: viel na 70 minuten in voor Albert Gudmundsson en speelde te kort voor een beoordeling.

Jesper Karlsson – x: viel na 82 minuten in voor Zakaria Aboukhlal en speelde te kort voor een beoordeling.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws