Oostenrijkse pers verbaasd door Feyenoord: 'Angstaanjagend zwak'

11-12-2020 00:15 Laatste update: 00:37
69

'Een historische overwinning', schrijven de Oostenrijkse media na de zege van Wolfsberger AC op Feyenoord. Voor het eerst mag de club de knock-outfase in. Feyenoord kon het ze geen moment lastig maken en stond voor schut in Oostenrijk.

'WAC heeft historie geschreven door zich voor het eerst te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League', schrijft Nachrichten. 'Vorig seizoen werd de club in de groep vierde met vijf punten. Door twee overwinningen op Feyenoord is dat aantal dit keer verdubbeld. De Nederlanders waren lang tandeloos, maar kwamen via Jens Toornstra wel bijna op voorsprong. Na de rust deed de thuisploeg het rustig aan en lag de focus op het dichthouden van de verdediging. De eerste thuisoverwinning in zes wedstrijden kwam niet meer in gevaar.'

Kurier vond Feyenoord opvallend tam beginnen. Opvallend, omdat de ploeg van Dick Advocaat een overwinning nodig had om door te gaan. 'Ze waren al vier wedstrijden zonder overwinning en scoorden in die vier wedstrijden slechts één keer. Ondanks dat er een overwinning nodig was, begonnen ze verrassend voorzichtig. Feyenoord was na de rust wat actiever, zoals je verwacht van een elftal dat een overwinning nodig heeft. Maar ondanks dat de topclub uit Nederland meer balbezit had, konden ze de overwinning van WAC niet meer kapen.'

De overwinning van Wolfsberger komt voor Heute niet als een verrassing. De krant zag Feyenoord dramatisch voor de dag komen. 'Feyenoord was angstaanjagend zwak', schrijft Heute. 'De club had in de laatste Europese wedstrijd van de legendarische Dick Advocaat, die aan het einde van het seizoen stopt, het meeste balbezit, maar was nauwelijks gevaarlijk. Jens Toornstra schoot in de 23e minuut het zijnet. Het was de grootste kans van Feyenoord in de hele wedstrijd. Pas toen het mistig werd, werd Feyenoord gevaarlijk. Luis Sinisterra miste de kans op de gelijkmaker.'

'Dick Advocaat was voor de wedstrijd niet echt te genieten', schrijft Sport. 'En wel om twee redenen: de 1-4 thuisnederlaag door drie penalty's en de omstandigheden in het Wörthersee Stadium. Toch ging Feyenoord de wedstrijd in als favoriet, ondanks dat slechts twee van de laatste 26 uitwedstrijden in Europa zijn gewonnen.'

'Zoals gebruikelijk voor een Nederlandse club zocht Feyenoord speels voor oplossingen. Maar dat zorgde voor problemen. Aan de andere kant had de thuisploeg Feyenoord onder druk staan en werd er compact verdedigd. Feyenoord gaf meer druk, zonder kansen te creëren. Maar Wolfsberger hield de bezoekers onder controle, waardoor het enthousiasme afbrokkelde.'