'Álvarez staat voor vertrek bij Ajax, Amsterdammers willen talent binnenhalen'

'Álvarez staat voor vertrek bij Ajax, Amsterdammers willen talent binnenhalen'

17-12-2020 17:00 Laatste update: 17:04
115

Ajax houdt rekening met een winters vertrek van Edson Álvarez en Dominik Kotarski. Daartegenover staat dat de Amsterdammers zich willen versterken met een talentvolle speler die aanpassingstijd nodig heeft.

Dit meldt Voetbal International. Álvarez wil graag ergens anders voor zijn kans gaan. De 23-jarige Mexicaan moet het op dit moment vooral doen met invalbeurten. Álvarez begon het seizoen nog als basisklant.

Ook Dominik Kotarski gaat mogelijk vertrekken uit Amsterdam. Ajax hoopt de twintigjarige doelman te kunnen verhuren, zodat hij meer speelminuten kan maken. Kotarski speelde dit seizoen minder dan de helft van alle wedstrijden van Jong Ajax. Daar moet de Kroaat Kjell Scherpen vaak voor zich dulden.

Ajax hoopt qua inkomende transfers een talentvolle speler naar Amsterdam te halen, die de tijd krijgt om te wennen in Nederland. Ajax wil dat op dezelfde manier aanpakken als met David Neres vier jaar geleden. Neres werd in januari 2017 door Ajax opgepikt bij São Paulo en kreeg een half jaar de tijd om in de luwte te kunnen wennen aan alle veranderingen. Ajax had aanvankelijk vorig jaar hetzelfde plan met Antony, alleen kwam die overgang niet tijdig rond. Antony maakte hierdoor in de zomer de overstap naar Ajax.