Ten Hag: 'Dan was Idrissi niet gekomen, maar hij zal zijn kansen gaan krijgen'

Ten Hag: 'Dan was Idrissi niet gekomen, maar hij zal zijn kansen gaan krijgen'

04-02-2021 14:44
80

Oussama Idrissi was niet naar Ajax gekomen als Quincy Promes tóch in Amsterdam blijft. Dat erkent trainer Erik ten Hag. Het vertrek van Promes naar Spartak Moskou staat volgens Russische bronnen op losse schroeven.

Spartak wil onder de overeenkomst met Ajax uit kunnen bij een veroordeling voor Promes, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. "Over de details kan ik natuurlijk niet uitweiden", reageert Ten Hag tijdens de persconferentie op de impasse rond Promes. "We hebben erop ingespeeld met Idrissi, dus we zijn wat dat betreft gedekt. De speler gaat me aan het hart. Ik hoop voor al mijn spelers dat ze gelukkig zijn."

Ten Hag benadrukt dat hij blij is met Idrissi. "Die kans kwam voorbij en het is natuurlijk een uitstekende speler, die heel goed bij ons past." Toch was de Sevilla-aanvaller niet aangetrokken als Promes tóch blijft. "Dan was hij niet gekomen, nee", bevestigt de Ajax-trainer. "Maar uiteindelijk zijn het de beste spelers die spelen. De verregaande interesse voor Promes is duidelijk, daar heb ik over gecommuniceerd met Quincy. Idrissi zal zijn kansen gaan krijgen."

Mogelijk maakt Idrissi komende zondag tegen FC Utrecht al zijn debuut. "Hij maakt deze week een goede indruk op de training. We weten dat hij niet zo heel veel heeft gespeeld bij Sevilla, dus hij heeft wedstrijden nodig. Maar hij zou zeker kunnen beginnen tegen FC Utrecht."