Overmars gaat om tafel met 'mensen rond Onana': 'Het kan twee kanten op'

Overmars gaat om tafel met 'mensen rond Onana': 'Het kan twee kanten op'

10-02-2021 19:28 Laatste update: 19:54
63

Marc Overmars gaat deze week om tafel met de entourage van Andre Onana. Dat bevestigt de Ajax-directeur kort voor de bekerwedstrijd tegen PSV aan ESPN. De doelman uit Kameroen kreeg vorige week een dopingschorsing van twaalf maanden aan zijn broek.

"Het is natuurlijk dramatisch voor hemzelf en ook voor ons", reageert Overmars. "Wat dit voor zijn toekomst betekent? Dat is een goede vraag. We gaan het daar één dezer dagen met zijn mensen over hebben. Het kan twee kanten op: verlengen of blijven. Maar het is te complex om nu alles op tafel te gooien." Het Ajax-contract van Onana loopt medio 2022 af.

Kenneth Perez merkt op dat het wellicht raar is om een 'dopingzondaar' als Onana te belonen. "Ja, die beloning kan ook een stuk minder zijn, als je niet speelt...", aldus Overmars. "Ik ben geen jurist, maar er staan natuurlijk dingen in een contract. Maar daar gaat het nu niet om. Je gaat kijken: hoe kunnen we gezamenlijk deze weg bewandelen."

"We zullen komende week kijken hoe alles ervoor staat. Het is zo'n lastig verhaal. Wat als je een keeper hebt die het over een half jaar hartstikke goed doet? Wat doe je dan als je met Onana verlengt?" Lachend: "Met keepers is het altijd een drama. Verlengen kán tot de mogelijkheden behoren."

Binnen Ajax was men in november al op de hoogte van de dopingschorsing die Onana boven het hoofd hing. Waarom Overmars dan geen nieuwe keeper naar Amsterdam haalde? "Wij hebben genoeg vertrouwen in Maarten Stekelenburg. Dat is heel simpel het antwoord. Komende zomer zie ik het wel weer."