Done deal: Leipzig slaat toe en haalt Ajax-spits Brobbey transfervrij op

Done deal: Leipzig slaat toe en haalt Ajax-spits Brobbey transfervrij op

12-03-2021 11:04 Laatste update: 11:15
269

Brian Brobbey verruilt Ajax definitief voor RB Leipzig. De Duitsers hebben de aanstaande overstap van de jonge spits bekend gemaakt op hun officiële kanalen en nemen hem komende zomer transfervrij over.

Na afloop van de met 3-0 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Young Boys sijpelden al berichten door dat Brobbey na dit seizoen naar Leipzig zou vertrekken en een akkoord dichtbij was. Dat akkoord is nu gemaakt: Leipzig maakt via de eigen kanalen bekend dat de sterke spits na dit seizoen gratis van Ajax wordt overgenomen. Hij tekent voor vier jaar in Oost-Duitsland.

De contractonderhandelingen tussen Ajax en Brobbey verliepen al geruime tijd moeizaam en in februari meldde de Amsterdamse club dat een akkoord niet meer zou volgen. Toch bleef trainer Erik ten Hag hoopvol en zou de spits zelf nog twijfelen over zijn toekomst. Nu is duidelijk dat de 19-jarige aanvaller volgend seizoen definitief niet meer in de Johan Cruijff Arena speelt, ondanks aansporingen van diverse teamgenoten.

Op de website van zijn nieuwe club zegt Brobbey veel zin te hebben in zijn nieuwe avontuur. "Het is een mooie club die weer een goed seizoen draait", valt er te lezen. "Julian Nagelsmann zit hier en hij is een hele goede trainer, van wie ik nog veel kan leren. Het team straalt saamhorigheid uit en ik kijk er naar uit om er deel uit van te maken. Verder hoop ik graag mijn steentje bij te kunnen gaan dragen aan verder succes van deze club."

Leipzig is bij monde van sportief directeur Markus Krösche erg blij dat Brobbey in de Red Bull Arena komt voetballen. "Als jonge, multifunctionele en sterke speler past hij precies in ons profiel. Hij heeft bij Ajax al bewezen dat hij op hoog niveau meekan en ondanks aanbiedingen van verschillende Europese topclubs kiest hij voor ons. Daar zijn we heel blij mee en we gaan de komende seizoenen veel van hem genieten."